Pagina's

zondag 3 september 2017

Klaartje leest voor uit eigen werk

Over anderhalve week lees ik voor het eerst voor uit eigen werk tijdens een literair cafĂ© bij mij in de buurt. Op deze avond zal een schrijver (in dit geval Jan Terlouw) vertellen over zijn werk en daarna mogen een aantal mensen iets voorlezen dat zij zelf hebben geschreven. Naderhand zal de schrijver bekendmaken welk verhaal, column of gedicht hem het meest aanspreekt. De auteur hiervan wordt beloond met 'de Kleinegeit’.
Uiteraard hoop ik dat ik deze aanmoedigingsprijs in de wacht sleep. De avond heeft als thema ‘De IJssel’. Ik heb hier nog nooit eerder over geschreven, dus moet ik nog iets verzinnen.

Van de week heb ik in de trein, op weg naar mijn werk, al flink zitten brainstormen. Ik wil een column gaan schrijven over de tijd dat ik een zware burn-out had en ik oneindig veel kilometers langs de IJssel heb gelopen om mijn gedachten enigszins te ordenen en mijn verleden een plek te geven. In mijn volgende blog vertel ik jullie hoe ik de aantekeningen van de brainstorm ga gebruiken voor de column.