Pagina's

donderdag 26 oktober 2017

Mijn verhaal in een boek!

Van de week natuurlijk snel de ‘Enge verhalen bundel’ besteld, waar mijn verhaal ‘Stalker’ in gepubliceerd is. Wat bijzonder om je eigen naam en je eigen verhaal in een boek te zien staan. Dit smaakt naar meer! 

De eerste zin moest je kiezen uit de volgende drie beginzinnen van verschillende schrijvers:
1. Haar aanwezigheid is een lang bewaard geheim (Thomas Olde Heuvelt)
2. Haar lichaam verstrakte en haar oogleden trilden (Suzanne Vermeer)
3. Ik voel de blikken prikken in mijn rug (Saskia Noort)

Ik koos voor de beginzin van Saskia Noort.

Uit de ‘Enge verhalen bundel’ van ‘heel nederland schrijft’

zaterdag 21 oktober 2017

Mijn verhaal 'Stalker' ook gepubliceerd

Gisteren kreeg ik een mail van Heel Nederland Schrijft waarin ik geïnformeerd werd dat het verhaal Stalker, dat ik heb geschreven voor de Enge Verhalenwedstrijd van HNS gepubliceerd is in een bundel. Daar ben ik natuurlijk ook heel blij mee en heel trots op.

De bundel is hier te bestellen, maar uiteraard kan je er ook bij je plaatselijke boekwinkel naar vragen.

vrijdag 20 oktober 2017

Cadeautje

Een vraag die veel mensen mij stellen is ‘waar haal je het vandaan?’ Ik zie het meer als een cadeautje. Gaandeweg de dag vallen sommige gedachten of gebeurtenissen meer op dan andere.

Gisteren bijvoorbeeld, liep ik in de middagpauze door het centrum van Arnhem. Een groepje mannen liep mij tegemoet. Ik zag dat een van de mannen een enorm litteken over zijn linkerwang had lopen. Ik vraag me dan meteen af hoe hij aan dat litteken komt. Is het van een operatie? Of van een messteek? Is het een crimineel? Of juist een held? Deze vragen verdwijnen al snel en dan verschijnt er een zin in mijn hoofd:

‘Het litteken op zijn wang verraadde zijn gewelddadige verleden.’

Dit kan zomaar het begin zijn van een kort verhaal of een roman. Ik noteer deze zin zo snel mogelijk in mijn telefoon. Ik bewaar alle aantekeningen die ik maak. Wie weet komt het personage met het litteken in zijn gezicht een keer goed van pas in een verhaal.

Iemand vroeg me ook eens of ik er niet doodmoe van word, steeds overal op te moeten letten. Het geeft mij juist energie. Het overkomt me. En dan neem ik het cadeautje met open armen in ontvangst.