Pagina's

vrijdag 12 januari 2018

Storm

Door mijn hoofd raast een storm. Hij giert langs mijn hersencellen en laat alle kwabben rammelen in mijn hoofd. Hij gaat vreselijk tekeer. Elke vezel in mijn lijf is op zijn hoede. Steeds opnieuw verleg ik mijn gespannen lijf, maar het lukt me niet om weg te zakken in het matras. Ontspannen is geen optie.

Ik stap uit bed. Beneden zet ik een kop thee en pak pen en papier. Al schrijvend voel ik de onrust uit mijn hoofd via de inkt uit mijn pen op het papier vloeien. Ik drink mijn thee. De storm is gaan liggen.

zaterdag 6 januari 2018

Deadline

Gisterenmiddag ontving ik een mail van uitgeverij LetterRijn met het onderwerp en de voorwaarden voor de schrijfwedstrijd van 2018. Twee jaar geleden heb ik meegedaan met hun wedstrijd met als thema ‘Nordic Noir’, waarvoor ik mijn verhaal ‘Geen gevaar’ inleverde, over een boottochtje naar Vlieland tijdens harde wind waarbij er uit de MS Midsland een nooddeur weggeslagen werd. Deze boottocht (ik zat op dat moment op die boot) heeft me geïnspireerd om een verhaal te schrijven gebaseerd op deze overtocht.

Vorig jaar was het thema ‘Verborgen’. Hoever gaan mensen om een geheim te bewaren? Ik heb hiervoor het verhaal ‘Besmet’ geschreven. Een collega van de GGD, afdeling Infectieziekte heb ik gevraagd mij te helpen, omdat ik graag iets wilde doen met een besmettelijke (dodelijke) ziekte. Dit verhaal behaalde de longlist.

Natuurlijk wil ik dit jaar dat mijn verhaal op de shortlist geplaatst wordt. Het thema van dit jaar is 'Deadline'. Daar kan je weer alle kanten mee op. Het brainstormen kan beginnen. De ideeën die het snelst binnenkomen gebruik ik niet, die liggen waarschijnlijk teveel voor de hand. Originaliteit telt ook mee. Opnieuw wil ik een collega van de GGD raadplegen, maar ik hou de afdeling nog even geheim. Dat zou al teveel verraden.