Pagina's

zondag 21 januari 2018

Autobiografisch levenssprookje

Gisteren heb ik deelgenomen aan de workshop ‘Schrijf je eigen levenssprookje’. Lieke Deelstra van Werkplaats STAP heeft ons als cursisten met boeiende oefeningen uitgedaagd om met de gebeurtenissen uit ons eigen leven als ingrediënt een sprookje te schrijven. Na een warming-up met als doel om elkaar iets beter te leren kennen gingen we aan de slag met ons eigen sprookje.

Wat is jouw avontuur, wat heb je overwonnen, wat heb je verloren en wat was je opdracht? Nadat we hier de antwoorden op hadden gevonden, werden we gevraagd hier metaforen voor te zoeken.
De uitkomst was verrassend. Ik kan er niet teveel over vertellen, omdat ik door deze oefening weer nieuwe ideeën heb voor mijn kinderboek, die ik zeker ga gebruiken.

Verder hebben we nog een 'doorgeefverhaal' geschreven( waarbij je na één zin het papier doorgeeft aan de volgende cursist), we hebben een tekenopdracht gedaan en hebben we een sprookjespersonage aan de tand gevoeld. Voor mij was dit de ‘boze wolf’. Grappig hoe anders je dan over zo'n sprookjesdier gaat denken. Het stukje wat ik hierover geschreven heb, zal ik aankomende week plaatsten op dit blog.

Wil je ook deze of een andere leuke autobiografische workshop bij Lieke volgen, kijk dan op de website van Werkplaats STAP voor informatie of voor de agenda. Echt een aanrader!